söndag 8 maj 2011

11-05-08 - Mandelkulor

Kasta en påse sötmandel i matberedaren och kör till smör (tar ett tag, men misströsta ej!).

Plocka fram hasselnötter.

Ta en klick mandelsmör och en hasselnöt och rulla till en boll med nöten i mitten.

Rulla, rulla, rulla.

Smält en kaka mörkaste choklad.

Plutta ner några kulor åt gången och rulla i chokladen med en sked.

Låt stelna på plåt.

Släng ner en massa blandade nötter i chokladen som blev över och häll upp i en burk att stelna till en tjock kaka.

Ät. (Jag har inte hunnit till den biten än! Åtgärdas snarast.)

4 kommentarer:

  1. Ujuj, det där se jättegott ut!

    SvaraRadera
  2. Kör till smör= tills det blir smörigt eller med smör??

    SvaraRadera
  3. @Katarina: Ja tills det blir smör, som jordnötssmör. Inget "ko-smör" inblandat. ;-)

    SvaraRadera